SEO - optimizacija sajta


Najbrži način da vaš sajt bude prikazan na Google je da sajt prijavite na Google Analitiku pa da nakon toga povežete nalog sa Google analitike sa Google Webmaster nalogom. Na ovaj način ćete imati potpunu kontrolu nad svim SEO parametrima koje Google prikazuje, a i Google će vaš sajt shvati mnogo ozbiljnije. 

Google može indeksirati vaš sajt i bez pokretanja naloga na Google Analitici, ali to nije baš dobra i poželjna praksa.

Prijavljivanje na Google Analitici i Webmaster tools nije dovoljno da bi sajt bio dobro pozicioniran. Potrebne su još dve bitne komponente. Prva je sve ono što omogućava SUS (sistem za upravljanje sadržajem) koji pokreće i vaš sajt, a to su

 1. Prijateljski URL-ovi.
 2. Prilagođenost svim tipovima mobilnih i desktop uređaja - SUS koristi najsavremeniji, Bootstrap 4 sistem.
 3. Izuzetna brzina učitavanja - po ovom parametru ne može nam doskočiti ni jedan hosting sistem u Srbiji, pa čak ni zakupljeni virtuelni serveri. Razlog je u tome što je SUS urađen u PHPPhalnon framework-u koji je po brzini učiranja superioran u odnosu na bilo koje drugo PHP Framework ili CMS rešenje, uključujući i WordPress, Joomla ili Drupal.
 4. Prijateljski URL-ovi nisu dovoljni, jesu obavezni ali rutiranje URL-ova je ono što čini SUS superiornim, a po kvalitetu identičnim sa WordPress rutiranjem (ukoliko je pravilno podešeno). SUS-ovo rutiranje URL-ova je bolje od drugih CMS sistema kao što su Joomla i drugi.
 5. SUS radi uz pomoć MariaDB sistema za upravljanje bazama podataka. MariaDB je lider u brzini i efikasnosti pristupa podacima, a struktura tabela je veoma slična WordPress multisite podešavanjima ​_odvajajući svaki sajt u nezavisnu celinu. Na taj način posećeni sajtovi ne mogu ugroziti druge sajtove na SUS sistemu.
 6. Keširanje podataka - Svi CMS sistemi muče muku sa keširanjem podataka i njihovim brisanje. SUS to radi sa sebi svojstven način, verujemo mnogo bolje od bilo koje komercijalne ili OpenSource varijante CMS-a.
 7. Sigurnostni sertifikati za svaki sajt - Svi sajtovi su zaštićeni sigurnosnim sertifikatom, a koji je neophodan i za dobru SEO optimizaciju
 8. CloudFlare - globalni lider u zaštiti sajtova i poboljšanju njihovih performansi. SUS se oslanja na CloudFlare što ga čini jedinsvenim na domaćem tržištu CMS-ova.
 9. SUS radi na sopstvenim, virtuelnim serverima - nema hostinga i drugih elemenata koji otežavaju i usporavaju rad sajtova. U slučaju potrebe za pojačanjem kapaciteta rada virtuelnih servera, poboljšane performanse se dobijaju već nakon par minuta.

Druga komponenta je vezana sa svaki sajt pojedinačno i zavisi od osobe koja upravlja sajtom, a to su sledeće bitne stavke

 1. Kvalitet tekstova, kvalitet tekstova, kvalitet tekstova ... nije moguće preterati sa ponavljanjem ove činjenice. Ukoliko su vaši tekstovi kratki, prekopirani sa drugih sajtova i loši, nema te SEO optimizacije koja vam može pomoći. 
 2. Prilikom upisa kategorija i tekstova, postoje posebna, SEO polja koja pomažu boljem pozicioniranju sajta. Koristite ih. Ipak, ukoliko ih ne koristite, SUS će se snaći i automatski prikazati Google-u njihove vrednosti.

KategorijeGoogle+