Izrada sajtova


Pokretanje (izrada) novog sajta - registracija

Novi sajt pokrenite putem stranice ip.rs

  1. U prvom polju upišite željenu adresu vašeg novog sajta.
  2. Upišite vaš email kojim ćete pristupati vašem sajtu
  3. Izaberite pismo latinica / ћирилица - kasnije možete promeniti ukoliko se predomislite
  4. Pročitajte Pravila i uslove. Potrebno je da se saglasite sa njima.
  5. Kliknite na dugme Pokreni odmah
Pročitaj više

Kategorije - čemu služe i kako ih napraviti

Na samom početku najbitnije je da shvatite šta su kategorije i čemu služe, a u drugom koraku ćemo objasniti kako ih napraviti.

Šta je kategorija i čemu služi?

Kategorije služe da grupišu jedan ili više tekstova na istu temu.

Pročitaj više

Tekstovi - kako ih napraviti i urediti

Pisanje tekstova na Vašem novom sajtu je lako i jednostavno. Najosnovnije znanje Word-a će biti sasvim dovoljno.

Pojasnićemo Vam pojedine funcije kako se koriste.

Pročitaj više

Slike i dokumenti - upravljanje

Slike i dokumenta prvo morate sačuvati da biste mogli da ih ubacujete u Vaše tekstove. Postupak za čuvanje slika je sledeći: Kliknete na ikonicu ,,Slike'' u glavnom meniju.

Možete sačuvati slike u .jpg, .jpeg ili .pnp formatu. Podsećamo vas da slike sačuvane u većoj rezoluciju su bolje za obradu. Ukupno možete sačuvati 200 slika i dokumenata.

Pročitaj više

Dodaci - čemu služe i gde se prikazuju

Dodaci se prikazuju na naslovnoj strani i u zavisnosti od Vašeg izbora mogu biti desno, levo ili i desno i levo. Dodaci mogu biti: HTML dodatak, TEXT dodatak, Slika-prikaz i Facebook stranica.

Dodaci moglo bi se reći da su veza Vašeg sajta sa aplikacijom poput Facebook, link koji Vas dodatno objašnjava, Vaša reklama ili dodatni kratki teskt o Vama.


Prilikom odabira HTML dodatka otvara Vam se prozor u kojem imate editor. Možete da upišete tekst ili da ubacite link, video ili sliku. Npr. link ka Vašoj grupi na Facebooku-u.

Odabirom TEXT dodatka otvoriće Vam editor gde pišete tekst bez ikakvih mogućnosti obrade (čist teskt  bez formatiranja).

Preko ove opcije možete da ubacite Vašu vezu sa Twitter-om, Vkontak-om, LinkendIn-om.

Napisani tekst u vidu dodatka ne treba da bude dugačak, jer će loše izgledati na sajtu. Npr. možete da napišete radno vreme.

 

 

 

Slika-prikaz kao što ime kaže služi za ubacivanje slike na naslovnu stranu. Postupak kačenja slike je isti kao ubacivanje slike u tekst. Detaljnije klikom na ovu rečenicu...

Naslovna slika obično je slika Vaše firme, logoa i sl.

Poslednji dodatak koji nudimo je veza Vašeg sajta sa Vašom Facebook stranicom. Odabirom ovog dodatka samo treba da upišete link Vaše stranice i da sami izabarete želite li da se prikazuju objave sa Vaše stranice, malo zaglavlje stranice, sakrijete naslovnu fotografiju ili prikažete slike prijatelja koji su lajkovali Vašu stranicu.


 


Dizajn sajta - izbor stilova i upravljanje pozicijama

Ovo je mesto gde možete da izrazite svoju kreativnost. Nudimo Vam 20 opcija za izgled Vašeg sajta. Sami izaberite koji dizajn Vam najviše odgovara.

Takodje, možete da izaberete izgled gornjeg menija, fiksnu širinu sajta, fiksnu poziciju gornjeg menija, da li želite da se kategorije prikazuju sa strane ili naslov iznad kategorije, da li će se videti leva ili desna strana sajta, društvene mreže i putanja do teksta.

Pročitaj više

SEO - optimizacija sajta

Najbrži način da vaš sajt bude prikazan na Google je da sajt prijavite na Google Analitiku pa da nakon toga povežete nalog sa Google analitike sa Google Webmaster nalogom. Na ovaj način ćete imati potpunu kontrolu nad svim SEO parametrima koje Google prikazuje, a i Google će vaš sajt shvati mnogo ozbiljnije. 

Pročitaj više

KategorijeGoogle+